Víkend ve dvou

31. srpna 2021

Vztahoví poradci a terapeuti upozorňují na to, že vztah není bezúdržbový mechanismus, potřebuje péči, abyste jako dvojice dobře fungovali. A je důležité umět si dopřát chvíle jen pro vás dva, pravidelně vyrážet na rande a plánovat si víkendy mimo běžný stereotyp. Ano, někdy to obnáší trochu logistického umu, abyste domluvili dětem hlídání a sobě dva dny zcela bez povinností. Ale vyplatí se to. Vezměte si s sebou zajímavé hry pro dva, při kterých můžete zase trochu poznat jeden druhého nebo probrat, co vás trápí. Pořiďte si knížky, které vás dlouho lákají, ale nebyl na ně čas.

Toužíte po romantice? Pak vězte, že procházky ruku v ruce malebnou přírodou budou pohlazením po duši. A pokud si to chcete užít ještě o level romantičtěji, objednejte si piknik v přírodě.

Přes týden se ke sportování moc nedostanete a chybí vám aktivní trávení volného času? Areál Monínec je jako dělaný pro rekreační i náročnější sportovce. Naplánujte si cyklovýlet, vyrazte na pořádnou túru, zkuste golf nebo bikepark. A jako nášup doporučujeme skočit do bazénu a svaly protáhnout při plavání.

Chcete si prostě jen a pouze pořádně odpočinout? Je naprosto regulérní rozhodnout se, že během společného víkendu nebudete sbírat zážitky a počítat naježděné kilometry, že toužíte po relaxu. Dopřejte si dlouhou snídani, objednejte si masáž a saunu, odpoledne si užijte knížku u dobré kávy nebo vířivku s výhledem přímo do údolí Českého Meránu a večer si třeba na pokoji pusťte hezký film.

Máte rádi dobré jídlo a víkend ve dvou máte spojený s gastro-zážitky? Pak jste v Monínci správně. Těšit se můžete na tradiční česká jídla i zajímavé speciality, které připravuje tým kuchařů vedený šéfkuchařem Markem Volšanským. Při sestavování menu se vychází z toho, že se Monínec nachází v lesích, pokrmy jsou tedy mimo jiné z místních hub, zvěřinového masa a dalších lokálních surovin.

A jestli je něco na Monínci skvělé, pak to, že nabízí bohaté vyžití i v okolí. Vydejte se na Starou poštovnu, která byla převezena ze Sněžky, do kopců Českého Meránu, kde nedaleko Javorové skály najdete vísku Ounuz plnou původních roubenek, na zříceninu hradu Borotín nebo třeba do zoo Tábor.