Mami, tati, pojďte k vodě!

19. července 2022

Většina dětí by nejraději trávila prázdniny v bazénu, rybníku nebo řece. Tak jim to dopřejte! Na Monínci si vybere každý malý i velký plavec.

Když chcete českou klasiku
Pokud milujete šumění stromů, křik dětí, šplouchání vody, pravidelný rytmus míče, se kterým hraje parta nadšenců volejbal, a hlavně jedinečnou atmosféru koupání u rybníka, u Pilského rybníka budete ve svém živlu. Od spodní stanice lanovky k němu dojdete za tři minuty a koupání v něm je naprosto bezpečné – tenhle původně chovný rybník byl před svojí proměnou na přírodní koupaliště důkladně vyčištěn, byla u něj vytvořena písečná pláž s přilehlou opalovací loukou a byly odstraněny okolní nálety. Díky potoku se voda v rybníku ani v teplém počasí nekazí a od poloviny června do konce srpna se navíc každé dva týdny provádějí zkušební rozbory vody.

Najdete tu všechno, co potřebujete. Hřiště na volejbal nebo nohejbal, kiosek, molo i hřiště pro děti. A pokud milujete pikniky, není nic jednoduššího, než den předem zavolat na recepci a objednat si piknikový koš. Dokonce si můžete vybrat, jestli chcete jen menší svačinu, romantiku pro dva nebo lehký oběd pro celou rodinu.   

Když chcete luxus
Dáváte přednost koupání, u kterého víte, co máte pod nohami, a u kterého teplota vody neklesne pod 26 stupňů? Přijďte do venkovního bazénu k hotelu. Můžete z něj pozorovat malebnou krajinu Českého Meránu, zaplavat si, děti ocení protiproud a vy třeba perličkovou lázeň. Až se osvěžíte, můžete si odpočinout na lehátku a děti mezitím poslat na přilehlé hřiště. Dostali jste žízeň? Hned nad hřištěm najdete nově otevřený Café bar Terasy, který vyrostl pod nově rozšířenou terasou restaurace. Za hezkého počasí si tu můžete dát drink nebo lehké občerstvení vždy od 11 do 12 hodin a potom od 13 do 18 hodin. Hotelový venkovní bazén je pro ubytované hosty zdarma, ostatní hosté zaplatí poplatek 50 Kč (děti do 13 let v doprovodu rodiče zdarma).

Když se chcete schovat před deštěm
Probudili jste se a vaše děti jsou rovnou otrávené, protože venku prší? Vezměte je do vnitřního bazénu, který je součástí hotelového wellness. Je sice o trochu menší (má rozměry 7 x 4 m, ten venkovní 10 x 8 m), ale je z něj stejně hezký výhled a mohou si tu plavat za každého počasí. A až je to přestane bavit, můžete se společně přesunout do vířivky.

Když chcete pořádnou jízdu
Až vás přestane bavit plavání a opalování, dopřejte si trochu vodního adrenalinu. Obří maxiskluzavka, kterou najdete na sjezdovce po levé straně lanové dráhy, měří 100 metrů a děti ji milují. Pokud sem přijedete s malými dětmi, které by se téhle atrakce ještě bály, oceníte různé nádrže s vodou a korýtka v rámci vodního světa, ve kterých se ti nejmenší mohou radostně a bezpečně cachtat.

Aktivity park, pod který maxiskluzavka i vodní svět spadají, samozřejmě nabízí i další skvělou zábavu: z té vodní třeba půjčovnu paddleboardů, dřevěných vorů nebo elektrolodiček, kterých bude v letošní sezóně k dispozici víc. „Loni jsme měli dvě, letos jsme přikoupili další dvě, protože měly velký úspěch,“ vysvětluje Aleš Mach, ředitel Aktivity parku. Podle něj se menšího vylepšení dočkal i lanový park a v areálu přibyla jedna nová trampolína.

Vaše cesta za vodním dobrodružstvím může začít!