Jak probíhají práce na zimní sezónu?

01. prosince 2020

Letošní zimní lyžařská sezóna se z důvodu vládních opatření spojených s koronavirem posouvala. Práce na ní však byly zahájeny již na podzim. Na to, co přípravy provázely, jsme se zeptali Jaroslava Krejčího ml., výkonného ředitele areálu.

Od kdy jste se věnovali zimní sezóně?

Již od září, hlavní práce ale začaly v první polovině října, kdy jsme také odstartovali samotnou výrobou sněhu. Technologie Snowfactory nám v tom samozřejmě významně pomáhá. Bez ní bychom mohli vše spustit mnohem později.

Co jste říkali na kvalitu sněhu?

Troufám si tvrdit, že za ty čtyři roky, co Snowfactory na Monínci máme, jsme se přípravu výroby sněhu už dostatečně naučili. Zase tolik věcí nás už proto nepřekvapí. Základem je to, že se sníh nejdříve hromadí na velkých kupách. Teprve až v poslední fázi jej rozvážíme po svahu.

V předešlých sezónách jste začínali již v listopadu či na konci října. Jak to bylo tentokrát?

Plánovali jsme, že provoz poběží od neděle 15. listopadu. Start jsme ale museli oddálit, zdržela nás vládní opatření a diskuse, za jakých podmínek lze vůbec začít.

Jak moc vám toto posunutí zkomplikovalo původní plány?

Rozhodně nás to nepotěšilo, na druhou stranu zdraví a bezpečnost návštěvníků je vždy na prvním místě. Jak ale ukázala již letní sezóna, hosté k nám jezdí rádi, protože vědí, že jim dokážeme nabídnout kvalitní a spolehlivý servis. Včetně všech nutných bezpečnostních opatření, jež jsou s koronavirovou pandemií spojena.